[v i l k e n - j u l h e l g]


Det har hänt mycket sen sist... Börjar med det negativa och så glider jag sen in på det bra istället.

Jag har haft feber, eller har fortfarande lite feber.. Men det började under juldagen och den sjukt vilda kvällen och natten gjorde säkert inte saken bättre. Haha hade med mig kameran ut med lyckades bara knäppa typ 10 bilder på hela kvällen.. var visst mer fokuserad på att dansa och annat. Igår hade jag jävligt hög feber, men skam den som ger sig.. Vi satt hela kvällen på Babel House och hade kul jag och en massa polare och Crickas tjej och vänner till henne. Efter att blivit erbjuden en kk-relation i Oslo och smårund under fötterna kom jag hem inatt och satte i mig två stycken 500 mg Panodil vilket ledde till en helvetes natt med absurda svettningar. Men nu så mår jag bättre igen. En jävla tur i och med att jag ska till Amsterdam imorrn och vill då såklart vara frisk.

Nu har jag precis kommit hem efter en mycket mysig dag på stan med min kära mamma. Fikande och shoppande i överflöd. Jag har shoppat för ungefär 3000 kronor (bland annat de Schmoove skorna och Julian Red jeansen jag skrev om i tidigare inlägg) och självklart var inget av det på rea... Men hellre lägger jag fullpris och får exakt det jag vill än att stå o slita i klädhögar och köpa Acne jeans från 2002 bara för att de är nedsatta med en fumhunka.

Vi får se hur många inlägg det blir nu under dagarna i Amsterdam, men jag lovar att göra mitt bästa, plus att en fullständig återberättelse kommer om inte annat när jag är tillbaka i Oslo. Då har det dessutom gått de två månaderna efter vilka detta experimentiella bloggandet ska utvärderas. Spännande. Kan dock redan nu erkänna att om det fortsätter kommer det bli en något ärligare eller mindre återhållsam ton i bloggen.

Nu ska jag lägga mig o vila lite innan jag ska på middag och så får vi se vad kvällen har att erbjuda.. Nått lugnt får jag verkligen hoppas.

[k a l l e]

Vilken härlig släkt jag har!! Den starkast lysande stjärnan måste nog ändå va min morfar. Har haft ett långt bra samtal med honom idag. Det är så intressant att höra en 82 årings tankar och åsikter om livet och sköna historier från hans egna liv.  

I år är nog också första året som jag inte sett på Kalle Anka. Betyder detta att jag är vuxen nu?

God jul allesammans!


image72

[j u l r i m]


 

Ikväll är det dags för rimstuga här hemma och jag är en riktig rim fantom. Detta är rimmen till min lillebrors julklappar som han ska få imorrn:


 

"Du säger att du dina byxor tappar
Då är detta perfekt så att du inte ser ut som nån som rappar"

"Du har ju redan snygg stil
och du ser inte ut som en homofil
med denna på dig av textil
kommer du kanske göra en tjej fertil"

"Detta är perfekt om du ska gå på dejt
eller kanske som delbetalning för en lönnmördare du lejt"




Kan du gissa vad det är för grejer han ska få?


[S c h m o o v e]


Äntligen hemkommen efter en slitsam dag på stan. Jäkligt kul att träffa gamla polare över en två timmars fika, men annars är inte en överfull, julstressad och hetsk dag på city den bästa kombinationen med min dunder bakfylla. Dagens hemskaste ögonblick var de 12 minuterna inne på ett färgstarkt, bullrigt, plåtrigt, trångt och blinkande BR leksaker.

Men nu är iallafall alla julklappar inhandlade och jag har även lagt undan två grejer till mig själv. Dels dessa Schmoove skor:
image70



och ett par otroligt snygga
Julian Red jeans som jag tyvärr inte hittar nån bild på.

Nu ska jag ha det jultrevligt med familjen innan kvällens storfest.


[d a n s k s k a l l e]


Då var jag hemma i min kära hemstad Norrköping igen. Jag kom fram igår vid 20 tiden efter en ganska lång och även försenad tågresa. Men all is well that ends well som de säger i väst...

Väl hemma så blev det middag med mina underbara föräldrar och efter en stund så kom min kära vän Christian och anslöt sällskapet. Han och jag gick sen och satte oss på Bishop och lite senare kom hans nya flickvän Maria. En riktigt härlig tjej som kom fnittrig ifrån en förfest. Nån timma senare kom resten av hennes förfest samt min lillebror och hans polare och gjorde oss sällskap också. När en kille vid bordet brevid helt plötsligt slänger sig över bordet och knockar sin polare kände vi att det var dags att gå vidare. Hugo's blev slutmålet och det var där festen helt tog av. Sjukt bra kväll. Perfekt musik, folk och framförallt jättemånga gamla polare till mig kom dit. Nicke och jag gjorde garanterat en timma på dansgolvet.

I kön till garderoben lyckades jag bli skallad inte mindre än tre gånger av en två decimeter kortare liten jävel. Tror anledningen var att jag och en tjej han snacka med kom fram till att han var i vägen... Jag fattade inte alls vad som hände.

BAM! Aj... va fan gör du?
BAM!! va fan...
BAM!!!! Nej nu får du fan ge dig..
och så knuffa jag i väg han. Sen kom en vakt och skicka ut killen. Som sagt fatta jag inte alls va som hände.. Sen fick han inte in några direkt bra träffar heller. Nicke ringde precis efteråt och när jag berätta vad som hänt hör jag hur han börjar stöna och klampa. Härlig som han är vänder han då på sin väg hem och kommer springades ner till mig. Så vi vingla hem tillsammans och käka kebab.

Nu ska jag ge mig ut på en shopping och fika turné genom Norrköping centrum.

[i n d i s k]


Jag är starving marwin. Har burit och fixat hela dan, måste få i mig mat snart. Ska ta en paus snart och gå och käka indisk mat på ett ryktigt litet skyffe som ligger här i närheten. Ska bara försöka få in soffan och divanen (eller schäslong eller vad det nu heter) i nya lägenheten. Ett riktigt monster och jag är stort orolig för att skiten inte kommer gå in igenom den ganska konstigt planerade hallen... Men jag har olika backup strategier. Det måste man alltid ha, det och en bra exit strategy.



[h a m s t r a]


Oj vilken lång och hård arbetsdag detta blev. Flyttöl och hjälp av vänner gjorde ändå flytten roligare, fast jag har mer att göra imorrn. Men det är väl också medaljens baksida av att va en hamster. Jag har släpat mitt enorma bohag runt i stort sätt hela Sverige och nu även en hel del i Norge. Även om jag många gånger sålt allt så har det ändå slutat med att jag köpt på mig lika mycket nytt om inte mer.

Jag har faktiskt flyttat en jäkla massa gånger i mitt ändå ganska korta liv...

  • Flyttade ifrån lägenhet till en villa i Klingsberg i Norrköping när jag var tre år
  • Bodde där länge, men flyttade som 17 åring till Yokohama i Japan
  • Tillbaka till samma villa som 18 åring
  • "Flyttade" till P18 och gjorde lumpen som 20 åring
  • Till Skellefteå som 21 åring
  • Tre flyttar inom Skellefteå
  • Till Umeå som 23 åring
  • Två eller tre gånger inom Umeå
  • Till Bergen som 26 åring
  • Till Oslo och nuvarande adress
  • Inom Oslo till nästkommande adress från och med imorrn
Jag kanske ska sälja av med alla mina ägodelar förutom ett gäng väl valda objekt som ryms i en väska, för att mer anpassa mitt ägande till min livsstil?

image68


[f l y t t]


Håller på och flyttar idag. Fan så jobbigt det är. Att flytta alla grejerna ifrån fjärde våningen gör inte direkt att det blir lättre.

Kommer ha ordentligt med träningsvärk efter detta.....




[g r ö t - & - k a b l a r]


Och så var det det här med norsk lunch igen. Men den här gången var det inte jag som blev chockerad och små äcklad av normännens matvanor. Nej, nu var det tvärtom. Fokus hamnade på mig och mina kollegor trodde jag var helt tokig.

Anledningen: Jo, jag åt julgröt till lunch (som serverades i kantinan) med kanel och socker och till det mjölk så klart.

Det som var roten till denna enorma uppståndelse och att folk börja skämta om detta var mjölken. För mig, och jag tror med mig de flesta svenskar i världen, är det helt naturligt att ha mjölk på gröten. Så är tydligen inte fallet här i lusekoftornas land.

Ett annat kul fynd här på jobbet, ett nystan med datakablar vi hittade i källaren som har en diameter på ca 1,5 meter. Tycker det borde finnas bättre sätt att frakta kablar på....

image67




[j u l s t ä m n i n g]



För att vi nu inför jul ska komma in i en riktig julstämning så visar jag er denna. Måste upplevas med ljud. Efter två minuter tar det av helt och hållet. Galenskap.

Hoppas jag inspirerat till lite julkänsla och kanske även nått julpynt.



[f l y t t]


Jag håller på o packar. Eller jag har inte gjort mycket mer än att bära upp flyttkartonger till lägenheten. Känns ganska drygt detta. Lite deppigt men främst otroligt tråkigt. Finns många roligare grejer jag skulle vilja göra. Men jag har tagit ut de lediga dar jag har detta år, så nu onsdag och torsdag blir heldagar som är ängnade åt flytt och utstädning. Fan det ser jag minst fram emot. Men sen är det dags att åka hem över jul och komma tillbaka sen till en helt ny lägenhet. Ska bli riktigt kul!

Nej, nu skiter jag i detta o går ut o socialiserar lite.


image66

[u p p d a t e r i n g]


Jag vet att jag inte skrivit nått ordentligt inlägg sen i lördags vid 18-tiden. Det har hänt oerhört mycket sen dess. Vet inte om jag kommer berätta allt, men detta kan oavsett bli ett ganska långt inlägg.

So from the top. Lördagskvällen borjade med matlagning och vindrickning. Sen bar det i väg till en fest på Grønland. Träffa allt möjligt kul och annorlunda folk. Bland annat två sköna killar med lite speciella jobb. Den ena jobba som illustratör och hade en egen strip och den andra jobbade med att dubba animerade filmer. Till exempel hade han en roll i den nya Bee movie eller vad den heter med Sienfeld.

Sen stack vi till
the Villa. En skön källar klubb. Det går inte att se att det är en klubb där om man inte vet om det. Visst, nu var det en lång kö utanför, men annars, inga skyltar eller nått utan bara två plåtdörrar målade i samma färg som resten av fasaden. Sinnessjukt bra musik och coola människor. Gå in på länken ovan o lyssna på låten som är där... briljant.

Igår var det dags för nya äventyr med Söndagsklubben. Började med en fika på café sør, sen bakfylle shopping som resulterade i en asläcker svart skinnjacka med muddar och luva, en snygg tröja och en underbar stor kofta med bälte. Eventuellt kan bilder komma längre fram, dock med liten risk för ett nördigt "dagens outfit" inlägg som så många bloggare tydligen valt att satsa på. Vem bryr sig vad du har på dig idag!??!?!

Ok, lite of track... Fortsättning: Efter shoppingen gick vi och  såg Arsenal matchen på Sports Café, även fast jag är så totalt ointresserad av fotboll.. .men jag fick ta en för laget. Därefter pilsner på rockkluben Mono och sen American Gangster på Eldorado bio.

En mycket bra helg med andra ord.

Jag tror jag fick med det mesta. Blev mer av en uppradning än intressant beskrivning, men nu är ni iallafall någotsånär i fas igen...

image65


[i n t o - i t]


[a m s t e r d a m]



Drugs
It is permitted to smoke cannabis or hashish in a ´coffee shop´ in Amsterdam. Coffee shops are permitted to sell a customer a maximum of five grams and the possession this, although technically against the law, is tolerated by the authorities. You must be 18 years of age to enter a coffee shop. All hard drugs and the sale of soft drugs on the street is strictly illegal and therefore punishable by law.

Men...

image61

Mindre än två veckor kvar...

Kommer bli så sjukt kul! Men nu ska jag laga mat, snart kommer det folk. Sen ska vi vidare på fest på Grønland och därefter out in the night.



[ö n s k e l i s t a - 2 0 0 7]


Jag känner mig som en fjortis... Men å andra sidan så är jag ju bara tjugosexton... Men jag har, på allmän begäran, eller snarare min familjs påtryckningar, gjort årets önskelista..

Jag har haft problem med att komma på vad jag önskar mig. Men jag har kommit på två ganska bra grejer och en tredje som egentligen kanske är lite onödig, men den ska omvandlas till kläder under en vild shoppingdag i sthlm i mellandagarna. För egentligen tjänar jag bra, så pengar behöver jag inte. Men det kanske är för att jag inte riktigt litar på mina föräldrars klädsmak.

Ok. En önskan är redan avslöjad, men här kommer de alla iallafall.

1. Wake-up-light

image62

2. En bra rakapparat

image63

3. Pengar till kläder

image64




[k ä k]


Kebab jävel! Att jag aldrig lär mig. Varje gång jag käkat kebab här i Oslo så kan jag nästan samma sekund som sista biten sväljs känna hur magen direkt säger ifrån. Inatt på väg hem så blev vi lite fyllehungriga och på menyn stod det Shishkebab. Smaskigt och bra.... Men efterföljderna kan onekligen inte beskrivas med samma ord.

Jag kommer aldrig mer dricka... eller jo det kommer jag, men aldrig mer äta fylleshish här i Oslo.

Satan vad jag längtar efter en schysst Norrköpings made kebabrulle.


image59


[h e l g !]



Prayer for the Weekend!!

Inte en ny låt, men bra och passande en fredag som denna!



[i n t r e s s e p i l a r]


Oj vad den här veckan gick fort. Det är ju i stort sätt redan helg. Det har varit en sjukt lärorik och utvecklande vecka.

Nu ska jag snart bege mig till Majorstuen och ta en fika.

Over and out.


[j u l k l a p p]


Oj vad jag är trött. Kursen jag går är väldigt bra och utvecklande, men den tär på krafterna. Den är bara tre dagar lång, men i arbetstid är den en hel arbetsvecka. Och med mycket högt tempo.

Min lillebror är så fin. Han undrade vad jag önskade mig i julklapp idag igen. Jag har hittills sagt att jag inte vet och att han får överraska mig. Det gick han inte med på idag. Då kom jag på att Queens of the Stone Age (ett av mina absoluta favorit band) spelar här i Oslo i februari och att några polare till mig redan köpt biljetter. Så jag önskade mig en biljett dit.

Han msn:a till mig nu och behövde hjälp med beställningen. Och nu är det klart. Ska bli skit kul. Får låtsas att jag blir överraskad på julafton.





image58

[p a p i l j o t t e r]


Stackars ni alla som läser min blogg och som hysteriskt suttit och uppdaterat hela dagen med förhoppningen att jag skulle skrivit nått. Jag har inte hunnit. Var på kontoret till halv åtta tiden och där efter har jag haft fullt upp med annat. Men nu ska jag alldeles snart sova, imorrn väntar en ny lång dag på jobbet. Är med på en väldigt spännande och intressant kurs på jobbet nu som pågår till och med torsdag. Drygt 10 timmar om dagen...

På tal om att sova, så sov jag ganska dåligt inatt. Hade väl kanske sprit kvar i kroppen efter helgens bravader. Hursomhelst så vakna jag mitt inatten och kunde inte somna om på ett par timmar. Och när jag väl gjorde det så drömde jag en riktigt skruvad "fear en loathing in Las Vegas" dröm. Kommer inte ihåg allt av den och som vanligt när jag ska försöka beskriva drömmar eller family guy avsnitt så är det en hel del som blir lost in translation. Men skam den som ger sig:

I drömmen var jag på fyllan nånstans och hade en riktigt bra tid. Mycket kompisar och skön musik. Efter ett par timmars festande gick vi in i en sal som påminner lite om mitt logement i lumpen, med tråkiga väggar och våningssängar. Vi drog igång en film och sen somnade jag. Jag vakna i ett ryck (fortfarande i drömmen) och inser att klockan är 01:43 och klubben jag ville till stänger 03. Så jag väcker en polare och springer i väg.

(det är nu det tar helt av)

Ute på gatan träffar jag min morfar, Sven. Han är världens härligaste gubbe. Kristen, kaxig och hel nykterist. I drömmen var han på dyng-fyllan och gled runt i en konstig hatt och en felknäppt skinväst. Han sa nått om att han hade stuckit ifrån mormor bara för en kväll och bodde på ett hotell i stan. Han rökte också. Väldigt absurt att se.

Sen är det några bitar som saknas men det sista jag minns är att min söta lilla mormor (1,50 lång med silverfärgat papiljottrullat hår) jagar morfar genom stan, båda i onaturligt hög hastighet givet deras dryga 80 år.

Som sagt, knarkigt och säkert helt obegripligt för alla utom mig... eller kanske till och med för mig....

Det här är morfar Sven:


image57

[l ö s n i n g a r]


Jag hade ett ordentligt samtal med Sara idag. Egentligen det första på de tre veckor som det nu gått sen hon flytta härifrån. Det var ett jättebra samtal och det var riktigt kul att snacka med henne igen. Hon verkar riktigt lycklig och det glädjer mig. Hon är värd det bästa.

På tal om det bästa så prata jag med min favorit Cricka förut ikväll också. Jag är så glad för hans skull!! Han har träffat en jättehärlig tjej och de har tydligen gått o blivit pojkvän flickvän. Sen har han dessutom landat ett bra jobb på SAAB i Linköping. Den enda nackdelen med allt detta är att han inte kommer flytta hit till mig i Oslo...

För min egen del så verkar
horoskopet stämma. Lägenhets situationen är helt löst och det på ett mycket bra sätt. Jag och Jocke flyttar in i en nyrenoverad och jättefin trea här i samma hus som jag bor i nu, fast en annan port. Inga avgifter eller kostnader och vi kan flytta in nu under nästa vecka, innan vi åker hem för jul.

Sa ju att december skulle bli kick ass.



[s e x c h o c k]



En tragikomisk nyhet här i Norge idag. Det dör i snitt en Norrman i veckan i Thailand. Det är inte pensionärer som dör av åldersrelaterade sjukdomar och inte heller ungdommar som knarkar, festar o knullar ihjäl sig. Nej, det är män i 50 årsåldern som är statistiskt överrepresenterade.

Dödsorsak: Hjärtstillestånd

Anledning: Sexcocksrelaterad död

Det som föranleder hjärtstilleståndet är överdosering av Viagra.

Med andra ord: Kåta, hormonstinna 50-åriga normänn med halvslak potens tar överdos på blå potenshöjandemedel vilket leder till att de får hjärtinfarkt.


image56


[t r o e n d e]

Stenbocken December

"Håll i hatten, under december händer det osannolikt många saker. De flesta av dem innebär positiva förändringar för dig.

Kärlekslivet bjuder på ny romantik, i ditt yrkesliv stöter du på helt nya möjligheter, och dessutom blir det en extremt intensiv och spännande julhelg. Kanske gör du en oväntad resa. Kanske får du kontakt med någon ur ditt förflutna. Fullt med omskakande, huvudsakligen roliga upplevelser. Kärleken riskerar att hamna i kläm men inte om du planerar din tid väl."


Detta horoskop kommer
härifrån. Nu är jag väl egentligen inte en person som tror så mycket på horoskop eller för den skull regelbundet läser mitt horoskop. MEN, de få gånger jag gör det så tror jag på exakt allt som står i det och gör allt jag kan för att hitta empiriska stöd till horoskopets fördel. Och det är just därför jag inte läser horoskopet, för att slippa allt huvudbry och leta matchande resultat i vardagen.

Men i det här fallet så verkar det onegligen stämma. Iaf so far. Inte allt som står där har hänt än men för att ge stöd åt horoskopet:

  • Yrkeslivet - jag har massa nya o intressanta projekt på gång
  • Julhelg - hemma i Norrköping en vecka, kommer bli intensivt och spännande
  • Oväntad resa - just nu inte så oväntad iom att den är bokad, men Amsterdam i nyår
  • Någon ur mitt förflutna - ska fira nyår med mitt ex Erica

December kommer kick ass!



[s t e k]


Söndagar, you got to love them.

Efter några timmar i dvala framför Entourage så möttes Jocke och jag upp på Løkka. Vi gled runt i butiker, på marknaden och var o fika. Sen gick vi hem till mig och så laga jag en fantastiskt god (se bild) söndagsstek, med gräddsås och rotgrönsaker i ugn. Mmmmm... Detta avnjöt vi framför en bra film.

Söndagsklubben i praktiken.

Låter också som en riktigt mysig dejt... men så är altså inte fallet.

Annars går mycket åt min tid till att tänka på, analysera och vrida och vända på hur jag ska lösa min boendesituation... Jag har nu lyckats med konststycket att ha ett par alternativ för mycket. Så nu måste jag ta beslutet hur jag ska göra och framförallt, vad som är bäst för mig.

image54


image55

[h ö r t - i g å r]


Det är mycket kul man får höra under en kväll på krogen. Gårdagens tre finalister måste va de som sa:

1. -Oh my god you're beautiful!
-Tack så mycket.
-Och du är svensk också!! För bra för att vara sant.
-Mm verkligen jackpot.

2. -Jag vill ha kjeppe (norsk slang för penis) ikväll.

3. -Bård, du är ett riktigt Glad mongo!


[k o s t y m f y l l a]


Igår blev det ju fest... Jag är en svag svag man... eller kanske snarare en för social... Hursomhelst så stack vi till H & C på förfest. Det blev vi och en massa tjejkompisar till dom. Sen vid ett tiden gick vi till Bitiz. Bra ställe!

Teatern var ju också en upplevelse.. Kul, länge sen jag var på teater. Tror senaste var när jag såg "Ondskan" framföras på Dramaten i sthlm för 6-7 år sen.


Ikväll ska jag ut med alla de av mina kollegor som började jobba samtidigt som mig. Vi är 16 stycken som alla är ungefär jämnåriga. Sen ska även motsvarande gäng ifrån sales med också, så vi blir kring 20-30 stycken totalt.

Vi ska på förfest vid halv sju tiden och sen till Brasseri 45 vid åtta-nio tiden.

Sen är jag bjuden på en 25 årsfest också. De har bokat ett uteställe som heter Cocos tror jag. Jag står på listan så jag går nog dit efter middagen.

Kostym är det som gäller ikväll. Jag har lärt mig det att julbord i Norge = kostym. Kostymfyllor brukar ofta bli ganska hårda...

image53

[k u l t u r e l i t]


Ikväll blir det teater. Vi måste ju bevega oss in med den norska kultureliten nu som nyblivna norrmänn. Vi ska se Oscar Wilds "An ideal husband".

Sen ringde Camilla och Hanna som bjöd in oss på förfest... så vi får se vart kvällen tar oss.

Kvällen kanske blir wild... Oscar Wild


image52

[t g i f]


Thank god for hemma kontor.


Jag är lite sliten i dag om jag ska va ärlig. Låg kvar i sängen till klockan nästan var 12. Sen gick jag o köpte pizza o lösgodis och ska nu se en film eller kanske trycka en säsong Entourage.

Morten hade sin Master examens fest igår (ganska sent iom att han jobbat med mig sen augusti) och ligger också hemma med bakis kontor. Vi ska nog ta en fika senare om vi orkar mötas nånstans...

En mycket mycket bra fredag. Och nu är det helg på riktigt...

Nån som vill komma hit o sällskapa med mig på denna fina bakisdag?



image51

[m a p s]



Yeah Yeah Yeahs - Maps

En fantastisk låt och video.

Kvaliteten på denna videon är så där.. Jag hitta en bättre men den funka inte embeded koden på, men jag länkar till den längre ner.

 Jag älskar så mycket med detta. Känslan i låten, hennes otroliga utseende tillsammans med alla känslor hon uttrycker. Helt sanslöst bra!




http://www.youtube.com/watch?v=SYJjHCZN46U&feature=related


Kvällen blev väldigt spontan... Jag är lite full. Eller ganska mycket full. På ett bra sätt. Oavsett så var det inte alls tanken. Jag åkte till Jocke vid strax efter 16 tiden och efter några timmar och en grym laxfilésallad hos honom hamna vi på Ever Green på Bislett. 24 spänn ölen fram till typ 22:00, skön musik och härligt folk.

Som tur är ska jag ta hemma kontor imorrn.. Skulle bli tungt annars.

Hahah nu skrik sjunger några grannar till mig "there's no limit". Underbart. Eller?





[a n t i a r b e t s m y r o r]


Att jobba i Norge är en intressant företeelse. Normänn har inte alls samma arbetsmoral eller om vi ska kalla det för arbetskultur som vi svenskar. Här i Norge sker oerhört lite och allting tar enorm tid. Och lite drygt efter klockan 15 finns det ingen möjlighet inom kontorsvärlden att det sker nått, för då går alla hem.

Som nu, jag skulle på visning på en lägenhet i samma byggnad som jag bor i nu, fast en nyrenoverad trea, klockan 16:45. Tidigare går inte för både jag o Jocke jobbar. Jag har flexibla arbetstider, men Jocke slutar 16. Det satt långt in, men skulle gå att lösa.

På vägen hem ifrån kontoret blir jag uppringd av mäklartjejen igen och får då veta att det inte gick att ha visningen nu i eftermiddag utan att den skulle bli imorrn istället, samma tid. Ok, det får väl gå an, även om jag vill ha detta löst så snabbt som möjligt. För vill jag inte ha den lyan så måste jag bli av med min 2:a som jag har nu, snarast!

Jag kom hem vid 15:30 (även jag jobbar ju inom den norska kontorsvärlden) och ringde då nyss henne för att kolla om bara jag ensam snabbt kunde få ta en titt. Tänkte att även om Jocke måste se den kan jag själv få en känsla av vad det är. Men nej, det gick inte, hon var på väg hem. (!) Jaha....

Men kom igen! Va fan, ska det va svårt att ta 10 minuter och gå o visa lägenheten!? Den ligger ju för fan i samma hus som hennes kontor är i. 
image50

Men nope, det gick inte. Så nu får jag alltså vänta till imorrn.

Nån som vill ha en 2:a med superbt läge i Oslo? Inflytt 1:a januari?? Eller en trea på 70 kvadrat, nyrenoverad?




[r e d - l i g h t - d i s t r i c t]


Är kanske lite i tidigaste laget att börja prata om eller ännu "värre" planera nyårsafton. Men tidigare ikväll så bokade jag och Jocke vår nyårsresa till the lowland, Holland Amsterdam! Vi är bjudna på en stor fest i mitt ex Ericas lya mitt i centrala Amsterdam. Kommer massviss med folk och Amsterdam by night behöver ju knappast någon större presentation.

Vi åker ner fredagen den 28:e dec och tillbaka till Oslo den 1:a jan sent på kvällen. Kommer bo två nätter på hotell och två nätter hos Erica. Flyg tur och retur plus två nätter på ett four star hotell mitt i centrum kosta bara 2500 per person.

Jag kan knappt vänta... kommer bli legendariskt!

Har du någon nyårsplan redan?

image49

[a f t o n e n]


Kvällens aktiviteter:

  • Prommenad med M
  • Fika med ovanstående


[l o n d o n]


Min chef sa idag att IBM i London hade blivit intresserad av min profil och hade hört av sig angående att ha med mig på ett projekt där.  Låter ju häftigt, men det är ju inte så läckert som det låter. sitta själv på ett hotellrum hela kvällarna o pendla varje vecka... Men om det är en kortare period så.

Kan ju heller inte tacka nej till en sån möjlighet. Plus att engelsmän har ju betydligt skönare efterjobbet aktiviteter än till exempel
fransmänen. Så det kanske inte blir så mycket dötid på hotellrummet.

Hmm... Rock n' Roll liv på kvällarna och konsult på dagarna??


image48

[l u t f i s k]


Dags för mer norksa delikatesser.

Idag på lunchen fanns det lutfisk för de som var intresserade... Det var inte jag...

Men som jag har för mig lutfisk i Sverige ser den ut ungefär så här:

image46

Medans det här var vad några av mina kollegor åt idag:

image47


Det är svårt att se på den här bilden, men fisken är helt genomskinlig och ser ut som och har samma konsistens som en geléhög. Till detta: bacon, en sås som de helt enkelt kallade fett, potatis och nån typ av ärtröra...

Jag åt en sallad.




[r o m a n t i k . . .]



. . .ifrån den härliga tv-serien "Flight of the Conchords"



[g o g o l]


Som jag berättade igår var spelningen i lördags helt otrolig. Här är videon till en av de låtarna som var bäst på konserten.




Lovade ju några bilder också. På facebook ligger det en hel drös galna bilder ifrån i lördags. Men jag slänger in två här för dig som inte är vän med mig på facebook.

image45
image47




[t a n d m ä r k e]


Jag är så sliten. Tre-dagars bakfylla och trött som fan.. ändå en märklig känsla av rastlöshet. Ligger i sängen och har sett på Boston Tea Party. Ett briljant program.


På tal om briljant: kvällen igår. Och framförallt konserten. Gogol Bordello. Helt outstanding och magiska! Jag har en lårkaka på min vänstra underarm, ett tandmärke på min högra handled (rabies?), träningsvärk i vaderna och ett högt konstant tjut i mina öron.

Ganska tydliga tecken på att man varit på konsert. Och vilken konsert! Gipsy punk och stämning som är obeskrivbar. Faktiskt, för någon som inte upplevde det vi upplevde igår, går det inte att beskriva hur life-altering och otroligt häftigt det är.

Vi hade med oss min kamera, så bilder, som ska säga mer en tusen ord, kommer komma. Kameran är hemma hos Jocke nu, han var nämligen förste fotograf igår.

Efter konserten gick vi först på Justitia och därefter stack jag o Jocke till Yatzi. Det är ju ett ställe alltså... Ingen kvalitet men av någon märklig anledning ändå jäkligt kul.

Vi mötte Frasse i dörren. Han var precis på väg att ringa mig och blev oerhört besviken av att vi kom dit. Han hade hoppats på att gå dit vi var, vilket han trodde var någon annanstans. Tror han gick hem när vi gick in.

Vi fortsatte kvällen på samma sätt som den började hemma hos mig. Dvs shot. Jag är ingen sprit-kille, men hemma hos mig på förfesten shotta vi Rom, vilket ledde till att vi alla stod upp i mitt vardagsrum och dansade.

Hellre en övertändning en ingen tändning alls.

På Yatzi blev det Tequila. Jag tycker inte ens om Tequila.

image44

[s u p e r - l ö r d a g]


Idag har jag o Jocke först sunkat här hemma och sen har vi varit bakis på stan och shoppat.

Bakfyllans ansikte:


image41



Sen var vi också o kolla på Gogol Bordello som spela på Platekompaniet idag vid 14-tiden. Vi ska ju på deras konsert ikväll på Rockefeller och efter det vi hörade av deras lilla akustiska spelning i skivaffären idag så kommer det bli legendariskt!!

image42

image43

Även om publiken ser lagom engagerad ut på den sista bilden här...



Ni får ett smakprov här också:




[h ö r t - i g å r]


Igår gjorde vi Grønland. En skön multi-internationell stadsdel i Oslo . Vi var inne på två ölhak, bland annat ett som heter Star Gate (riktigt sunkigt o skönt). Därefter gick vi till
Dattera til Hagen och där var det en otroligt skön klubb. Två våningar med två dansgolv. Inrett ungefär som ett vardagrsum hemma hos nån. Sjukt bra DJ:s. På nerevåningen var det två killar som mixa och dj:a och en kille som satt o spela trummor av olika slag till musiken.


Några roliga grejer folk sa till mig igår

1. Du har tittat pent på mig hela kvällen (jag har varit på stället i 20 minuter och sett åt det håll där hon satt två gånger) 2. Du får inte bli sur om jag gnuggar mig emot dig.
3. Tack för en fantastisk konsert! -äh va? Jo, tack för en fantastiskt bra konsert! -ähhh tack... oförstående leende

hits