[s o c i a l t - b l å s t]


I snålplåstens dyningar får även vi i landet i väst smaka av den storm som nu smeker sig in över östblocket Sveriges södra delar. Jag är ingen metrolog, men har förstått att jämförelserna med stormen Gudrun är många. Det som dock slår mig är valet att döpa denna storm till Tuva. Gudrun förstår jag. Det låter som en elak jävel, en surkärring utan dess like. Gärna anställd som mata-tant på ett högstadie där hennes enorma bitterhet och avsky mot barnen en vacker dag leder till att hon med ett finger vidrör alla sina kroppsöppningar, för att sedan doppa det i mexikanasoppan. Men Tuva? Jag tänker osökt på Tuva Novotny och om hon skulle komma och blåsa lite på mig skulle jag bara tycka det var sexigt.

Blow me like the wind som Turbonegro uttryckte det.



[s o c i a l - s u p e r h j ä l t e]

 

Jag tror att jag håller på att utveckla superhjälte egenskaper. Det hela började under helgen då jag uppmärksammade att jag hörde saker som ingen annan hörde. Ljuden var så pass öronbedövande att jag knappt kunde somna natten söndag till måndag, utan var fullt upptagen med att försöka tolka alla ljud, röster, uppmaningar, sånger och allmän oreda som pågick runt om mig. Skrämd trodde jag ett tag att det här var någon effekt av helgens konsumtion och påhitt, men det här har fortsatt även nu in under veckan. Exempelvis hör jag en mans väldigt tunga och migränframkallande andetag, trots att han sitter ca tio meter ifrån mitt skrivbord. Genom näsan vissel-väser han ut sina tunga andetag. Det här är så irriterande och koncentrationsdödande att jag har varit på väg att flera gånger ställa mig upp och skrika åt honom att hålla andan.

 

Att bedömma av stämningen på kontoret de senaste dagarna kan det vara så att jag möjligtvis inte bara varit på väg att göra detta utfallet, utan faktiskt har gjort det. Bara att jag inte minns det. Mina sinnen är satta ur balans. Det är ett hårt liv som superhjälte, men nån måste ju leva det. Nu ska jag bara försöka kanalisera mina nyfunna egenskaper till någon verkligt världsberikande nytta.

 

För övrigt lyckades jag på ett förhållandevis socialt accepterat sätt framträda som en rekorderlig och bra kille igår över de två trevliga glas vin som avnöjts på Bugges. Förhoppad fortsätting kommer.


image98

 


[d e j t]


Om en timma ska jag på dejt med den härliga tjejen från i lördags. Jag är lite nervös. Det är bra. Jag kan nog inte minnas att jag har varit på en dejt tidigare med en tjej som jag inte redan kände. Så nu är det alltså dags för mig att bli vuxen och testa det äkta dejtandet.


[g o - a p e]


Jag tog fem minuter under min lunchrast och shoppade lite. I ett försök att piffa upp mitt rum lite så har jag beställt dessa två som kommer få pryda väggen. De är köpta härifrån.


                                 




[s o c i a l t - ä c k e l]


Jag råkade skrämma en tjej jättemycket förut ikväll.

Det blev ingen boxning ikväll, utan istället en lång prommenad ifrån Løkka på öst till Majorstuen på väst. Närmare bestämt till gymmet Elexia. Och sen tillbaka, ensam då Jocke gjorde nått tränigt där inne. På vägen tillbaka, så glider jag in på en smal gränd på väg ifrån St Hanshaugen mot mitt hem. Framför mig går en tjej. Jag lyssnar på musik och tuffar på ganska fort i mina träningskläder. Min tanke var att jag skulle öka så pass mycket att jag tog mig förbi henne. Hon tänkte att jag skulle öka så pass mycket att jag tog mig in i henne. Så hon ökade också.  Jag ville fortfarande ta mig förbi. Nu ännu mer för att bevisa att det ju inte var hennes förtjänst att jag ökade takten utan att jag bara ville ta mig förbi henne, komma hem och få henne att återgå till en harmonisk sinnesstämning.

När vi kom ut på ett ljusare stråk och jag äntligen tog mig upp jämsides i min omkörning såg jag i periferin hur hon gav mig ett vettskrämt rådjursöga. Jag känner mig som ett socialt äclkel. Stakars skrämda flicka. Och stackars äckelstämplade pojke.

image95


[k r a f t l ö s - r a s t l ö s h e t]


Jag har precis kommit hem från jobbet. Jag kan bara konstatera en sak efter dessa två dagar på kontoret, efter dessa två veckodagar. Gott folk, jag är fortfarande bakis. Helt tokigt, jag vet. Men jag kan inte beskriva mitt tillstånd på något annat sätt. Jag och Jocke ska egentligen till gymmet och boxas ikväll, eller om mindre än en timme. Jag blir hellre jagad av vargar, som Orup hade uttryckt det. (Jag har länge försökt namedroppa och citera Orup i denna blogg, äntligen: mission accomplished)

På sin höjd kan jag tänka mig att gå/små jogga till gymmet och rycka sporadiskt i några vikter, men framförallt spana in söta gymtjejer. Även om "gymtjejen" är långt ifrån min typ av tjej.

Jag har i kombination med, eller kanske snarare som en följd av, denna förlängda bakfylla känt något som nog bara kan förklaras som kraftlös rastlöshet. Det vill säga att det kryper i benen och rumpan på mig, jag måste aktiveras, samtidigt som jag inte har en fungerande muskel som kan omgöra rastlösheten till rörelser. Minsta försök till att höja pulsen från den behagliga vilopulsen på ca 49 slag i minuten (kanske inte märkligt jag är iskall och blå i färgen) till något närmare hundrastrecket resulterar i våldsam yrsel och gubbjämmer.

They all went to heaven at the age of 27.


[n u e t s - t o p p l i s t a]


Tänkte låta er få höra på en av mina favoritlåtar för tillfället. Den är lång, men det är så värt att höra hela och videon är väldigt snygg.

Njuuuuut

Clap Your Hands Say Yeah - Satan Said Dance


[t v i l l i n g t e s t]


Efter att ha läst en kort artikel om den kära Heaths död så var jag tvungen att genomföra en empirisk undersökning. Mary-Kate Olson hade nämligen någon koppling till denna avlidna brokeback cowboy. Då slog mig frågeställningen: Vem är mest känd, Mary-Kate eller Ashley Olsen? Efter en kvantitativ undersökning då jag använde Google som statistiskt redskap har jag funnit att Ashley är 4,37756 gånger så känd som Mary-Kate. 3 200 000 träffar kontra 731 000. Undrar hur det kommer sig? Jag hejar på under-dogen Mary-Kate. Men det beror kanske på att hon har en roll i den fantastiska serien Weeds där hon ser helt magisk ut.




[o s k u l d e n]

Det var lite som att förlora oskulden igår. Jag var pinsamt nervös när jag kom dit. Jag hade ingen aning om vad jag styrde med eller hur jag skulle klara av att spela skivor. Stor anledning till det var att jag inte hade sett utrustningen där tidigare. Som tur var så var ägaren där, en riktigt skön fransk lirare. Så han visade mig snabbt hur det funka och sen så var jag i gång. Efter 4-5 låtar så släppte det och musiken flödade ur mig. Jag spelade i ungefär två timmar. Det var en lagom tid för första spelningen, för att känna på det och bli bekväm i rollen. Kändes ganska olustigt att gå upp där först. För er som inte varit på Sør så är DJ båset, eller vad jag ska kalla det för, väldigt centralt placerat i lokalen. Jag fick nog lite social scenskräck.

 

Jag tog till och med emot en önskan. Var en äldre man som sa "du har väl inget med Elvis kan jag tänka mig", socialt gångbar som jag är svarade jag snällt "a little less conversation". Och han log varmt när jag spelade den lite senare. Ett intressant killgäng i polotröjor drickandes ur vinflaskor ställde sig upp och sa "det var därför vi kom hit ikväll" när jag drog igång The Whos "Teenage Wasteland" eller "Baba O'Riley" som den också kallas. Vet inte vilket som är rätt. Magisk är den iallafall.

 

Festen i lördags var för övrigt väldigt lyckad. Tog lite tid innan den drog igång och folket kom, men vid halv elva tiden var vi närmare 40 stycken. Bra stämning, trevligt folk och ingen egentlig skandal. Det som var extra kul var att vi nästa alla gick till Blå sen efteråt och dansa till skön funk och soul tillsammans. Tills jag helt plötsligt blev tillbakastående full och tog det mogna beslutet att gå hem och lägga mig. Jag måste ha ramlat någon gång vid den här tiden, för jag har ett stort märke på vänster axel (kan även vara ett bitmärke) och vänstra sidan av höften/övre låret är mycket ömt. Tyder ju på att jag fallit och strategiskt tagit emot mig med vänster kroppshalva.

 

Och jo, det är sant, jag är tjugosjutton.


 

image93

[e n - s a g a]


Det ligger en Rasta-björn på vår soffa som heter Danne. Han sov med Jocke inatt. Men när han kom hit och lyckades ta sig in eftersom dörren var olåst så sov jocke i min säng, med mig, igen. Sen gick de och lade sig tillsammans.

Chipsjakt blev en lyckad skattjakt. Houston, we have chips.

Ikväll ska jag ha på mig en mössa när jag spelar skivor. Örronen ska sticka ut och jag kommer se ut som Toker. Sen kommer Jocke gå krabbgång bort till mig och viska i mitt öra. Jag ska nicka jakande och sen säga högt och på breeed östgötska:

Hej, det är jag som är August och jag tänkte lira lite plattor ikväll. Så hoppas ni kommer ha kul och dansa ganska mycket. Jag börjar med att dunka på Herrays. Hepp

Sen kommer alla dansa och le och kanske gå hem och ha sex och samlevnad tillsammans. Kanske som efterföljs av en trevlig solupplyst sconesfrukost med chai te. Och det kommer vara för att jag spelade in dem i ett sånt kärleksrus att de skedar lyckliga tillsammans i alla dagar.

Jocke håller på med en sketch nu. han har tagit fram en grön och en röd paprika, ett päron, örtosten, ajvar, leverpastej, thai-grytan från i fredags och tortillachips. Han påkallar min uppmärksamhet genom att kalla mig socialt mongo. Nu måste jag titta på honom för nu ska sketchen börja.

Jocke hade visst inte börjat men hade känts sig iaktagen av Daniel som hade följt honom med blicken i tron om att han vittnade en stor föreställning.

Janis Joplin sjunger take another little piece of my hart med en röst som skär in i själen på ett vackert nästan helande sätt. Det är därifrån styrkan kommer till att ha en social söndag.

Satusen på sketchen är att den är pausad för att Jocke ville förunna sig ett litet snack. En grön och en röd paprika, ett päron, örtosten, ajvar, leverpastej, thai-grytan från i fredags och tortillachipsen ur kylen står fortfarande framme.

[s o c i a l - s ö n d a g]

jag mår som en prins

jag hade skitkul igår men blev mongo full, försökte kräkas och gick hem

men jag var skithet på dansgolvet har jag hört och lockade till mig både lastbilsolyckor och skarpklippta mörka luggar

fixa även en dejt med en as skön tjej som jobbar som konsultchef. hon är mycket bra

vi sitter och skapar nya ord som inititerades av en socialt jobbig person igår.

jag håller på och skriver en lista med alla våra nya ord

vi kom precis på att vi får ut dubbelt så många ord genom att sätta a framför.

Socialt författarskap

Socialt verbal

Socialt anal

Socialt förtärande

Socialt högljudd

Social tjuv

Social dyselexi

Socialt inkompitent

Socialt värdelös

Socialt våldsam

Socialt burdus

Soccialt obrukbar

Socialt förvirrad

Socialt rövhål

Socialt kåt

Sociall våldtäkt

Socialt våldtagen

Socialt ambitiös

Socialt målmedveten

Socialt bajsnödig

Socialt metrolog

Socialt dansbart

Socialt sexuell

Social sex

Social skitsofreni

Socialt jag medveten

Socialt medveten

Social arbetare

Socialt arbete

Socialt arbetslös

Socialt ensam

Socialt glad på livet

Socialt nazzistisk

Socialt fascistisk

Socialt uppmanande

Socialt diktatorisk

Socialt dansant

Socialt bakfull

Socialt knarkig

Socialt kokain

Social alkohollist

Socialt downs syndrom

Socialt bakslag

Socialt ointresserad

Socialt mobil

Social regim

Social insomnia

Social subkultur

Socialt perfekt

Socialt förspel

Social kommunism

Socialt tystnadslöfte

Socialt samspel

Socialt umgänge

Social tv-tid

Social hippie

Social fick-pingis

Social onani

Social lerbrottning

Social blottare

Socialt krig

Social bestraffning

Socialt nyrik

Social dubbel-dippning

Social discofitta

Social bitterfitta

Socialt bakofram

Social rockig

Social attack

Socialt försynt

Social tandläkartid

Socialt cool

Socialt deprimerad

Socialt uttråkad

Socialt obehaglig

Social resa

 

Och Asocial attack och så vidare.


Klockan 19 ska jag spela skivor. Kom då.


[s a l d o]


Kommer du ihåg den där reklamen Nordea hade för sin internetbank? Det sitter en kille, uppenbart bakfull och med tomburkar runt om sig, med sin lap-top framför sig. Han loggar in på internetbanken för att kolla saldot, sen tittar han upp i ett ångestladdat chocktillstånd och stänger ihop lap-topen. Minns du?

Jag var precis den killen.

[l e r d u v a]


Jaha... det där gick ju rakt och hela vägen åt helvete. "En lugn kväll" "Ska på jazzfestival" MY ASS!! Är det någon där ute som känner mig lite grann som kan berätta för mig att jag är en svag liten skit som inte kan låta bli att kliva på vilda och framförallt våta tvådagars helger så fort tillfälle ges. Eller det allra sämsta och svagaste är ju att inte ens tillfälle behöver ges. Jag skapar det fan själv med mina egna bara händer.

Sen kanske det inte egentligen gör så mycket. Mer än att min stackars mammas hjärta ömmar och hon återigen får tillfälle att ge mig den fina moralkakan "jag är orolig för din lever". Vilket jag o andra sidan har hört sedan jag i stort sätt tittade på min första alkoholhaltiga dryck. Och som hon sagt därefter varje gång jag bara varit i närheten av den sataniska söttman, känd i folkmun som alkohol.

Hur kommer det sig att de lugnaste kvällarna blir de vildaste? Och för den delen dyraste? Tur att jag är rik, annars skulle jag aldrig klara av det här livet. Det är inte gratis att leka rockstjärna. Vi paserade de flesta platser med utskänkningstillstånd igår på vägen hemifrån till det som blev vårt slutgiltiga mål. Nicol & Son, eller nått liknande. Jag hade fått för mig, efter att ha hört ganska mycket om det, att N&S skulle vara en bra plats och var lite spännd på att se vad det var för oas. Vilket dekadent wanna-be-stekigt ställe. Eller stekigt vet jag inte, men ändå. Det försökte aspirera på något och lyckades inte riktigt. Som vanligt är det inte konversations anpassad volym (oj, jag är visst 52 år egentligen) utan alla försök till att skrik-samtalande charmant få omkull damer som kommer fram misslyckas. Eller omkull är väl inte målet. Jag har ju kommit fram till att det är dags att blåsa upp flytvästen och ta mig ur the endless sea of pussy och träffa en magisk tjej att dejta lite. En liten vårromans känns rätt i tiden, så här i slutet av januari. Förhållande är inte målet, det ska jag fortfarande vänta med, men att hänga ut med en vacker och framförallt sensuellt intelligent tjej någon gång ibland, det är det som står på att-göra-listan.

Eller närmast på att-göra-listan står det att göra mig klar inför morgondagens
skivspelning. Sen ska jag även ta mig bort till the west side, det vill säga Majorstuen, för en liten shopping tur med några vänner. Visst är det väl intressant med denna internetbaserade dagbok (som det tragiskt nog kan liknas vid) som ger er full stalker kontroll över vad jag gör, när jag gör det och med vilket resultat jag (miss)lyckades göra det?


L E R D U V A




[k v ä l l e n s - c i t a t]



"Om man inte är kommunist som ung har man inget hjärta

Om man inte är moderat som gammal har man ingen hjärna"


[l i v e t s - e n k l a - n j u t n i n g a r]


Fortfarande hemma iförd gråa mysbyxor, med god thai-fiskgryta i magen, en röd fransyska i glaset, tänd kandelaber på köksbordet och bra musik i högtalarna. Jag och sambo-Jocke, med vänner på ingång och en kväll full av möjligheter. Det blir i vilket fall som helst en lugn kväll i och med morgondagens festligheter, men det lutar åt en jazzfestival som är i stan ikväll.

Ibland är livet precis så enkelt.

Det svåraste val jag står inför nu är "should I shit or should I stay".

Sen ska jag väl antagligen dra på mig kvällsblåsan innan eventuella kvällsäventyr på byn, men även där med enkelhet som paroll.



[d a n s a]


Jag har bestämt mig för att det på flyers, och tydligen i någon tidning, kommer stå "August" när jag ska spela skivor. Jag personligen tyckte "Hang the DJ" var supersmart och så där härligt ironiskt och subtilt. Men jag, i samråd med min advokat, har kommit fram till att alla kanske inte kommer förstå det. Och det vore väldigt tråkigt om folk tror att det är nån Emo mupp som står och deppar bakom skivspelaren eller någon mörk Gothare som har sin egen hängning som slutnummer.

På tal om musik kommer här dagens låt. Har inte funnit någon bra video till den, den kanske inte är producerad än. Spelar mindre roll, vrid bara upp volymen och dansa istället.

The Hives - It won't be long



[w o r l d - d o m i n a t i o n]


Är det någon som minns den briljanta tecknadeserien "Pinky and the Brain"? Tror det var Spielberg som låg bakom. Den handlar iallafall om två labbmöss som försöker aspirera på world domination.

The Brain: Come, Pinky, we must prepare for tomorrow night.
Pinky: Why? What are we going to do tomorrow night.
The Brain: Same thing we do every night, Pinky. Try to take over the world.

Hur som helst... anledningen till att jag nämner detta är för att jag har en gubbe på mitt jobb som ser ut precis som the Brain, dvs den korta med stort huvud. Han gick framför mig in på kontoret här förut. Bara så ni vet.

image92




[m u s i k m i n n e]


En av låtarna som radion väckte mig med imorse var Fugees med "Killing me softly". Den spelades midsommarhelgen när jag som femtonåring låg i för-ruffen på en båt i Arkösunds skärgård och fingrade en tjej för första gången.
Musik har för mig en stark koppling till minnen.

God morgon världen.

[a r d b e g]


Jag har gjort ett karriärval och bestämt mig för att börja kalla mig för författare. Jag har redan sedan tidig gymnasieålder bestämt mig för att skriva minst en bok i mitt liv. (döm inte mina eventuella författarkunskaper enbart baserat på denna interaktiva skapelse) Så nu, inspirerad av Hank Moody i Carlifornication, så ska jag börja  titulera mig författare. Mitt konsultjobb, det har jag bara på sidan om, för att gå runt ekonomiskt. Jag ska nog börja skriva en dikt och novell samling... eller rättare sagt så har jag redan så smått börjat.


På frågan vad jag ska göra ikväll svarade jag min sambo, som ska träna, följande:

"Måste vara hemma kl 17 för då har jag ett Go-Live call med San Diego. Sen vet jag inte vad jag ska göra ikväll. Kanske borde finputsa och styra upp inför spelningen på söndag och för den delen finputsa mina skor."

"Du kan ju alltid kan bli full"

"Ja, varför inte? Jag går på tokfyllan ensam. När du kommer hem är
Ardbeg:en slut och jag ligger i fosterställning vriden runt toaletten."


Spännande torsdagkväll framför mig. Ett glas Whisky och en dikt kanske det blir iallafall.

image91



[a r t i s t n a m n]


Mycket trevlig mitt-i-veckan-kväll. Först var vi på Cinemateket och såg en nostaligisk och personlig dokumentär om Bob Dylan ifrån 1965 då han turnerade England som 24 åring. När filmen var slut var klockan bara 20. Så hungriga på livet gick vi till Café.... nej! inte Sør faktiskt, tro det eller ej. (jag var dock där igår). Vi gick till Café Sara. Ett trevligt hak nära där vi bor. Ett glas rödvin senare ringde Marra så då styrde vi kosen dit. Hon ville nämligen att jag skulle uppge mitt "DJ namn" inför spelningen på söndag. Jag har redan, ohörd och som en fet gris i säcken, blivit bokad till måndagen den 4/2 också. Mitt största och enda krav är att DJ inte ska finnas med. Jag ser mig verkligen inte som en DJ, eller correction, jag ÄR ingen DJ. Jag ska bara spela skivor. Efter en ganska humoristisk och oseriös brainstorming session så blev resultatet August. Något som jag blivit kallad sen dagisåldern. Men sen kom jag på något, enligt mig ganska, briljant och ironiskt. I The Smiths låten Panic sjungs ju "Hang the DJ". Perfekt. Jag kallar mig för Hang the DJ. Ingen av de andra delade dock min inlevelse av detta och tyckte August var bättre. Vad tycker du? Hjälp mig komma till ett beslut. Jag måste bestämt mig till imorrn, då ska nämligen afficher och flyers tryckas.




[t ä v l i n g]

 

Har världen blivit galen eller har jag precis blivit invigd i bloggarnas inre krets? Jag har fått minst två väldigt skumma kommentarer i mitt tidigare inlägg som inte alls passar i contexten och känns lite tagna ur luften. Den ena tycker tydligen att det var dags, att på ett lite okonkret vis, ge mig feedback på min bloggdesign med uppmaningen "vill du designa om din blogg??? var med och tävla om en ny design i min blogg!". Den andra skriver "Vinn en header i min blogg. :) För info om tävlingen, besök min blogg. :)"

 

What? Eller ska jag tacka och tvävla skiten ur det här och hoppas på en ny design och en ny header? Men va fan ska jag med en header till? Vad är en header, är det inte bara en rubrik, eller överskrift. Är inte min tillräcklig? Eller kan det vara så att jag har ramlat över någon typ av algoritm som triggas av ordet "smycke"? Det är väl det enda ordet som jag skrev i tidigare inlägg som inte använts tidigare i min blogg. Hmm... känns lite Da Vince koden liknande. Smycke. Smycket. Smyckena. Får vi se vad som sker nu.

 

 


[s n e a k y]

 

Imorse när jag borstade tänderna hittade jag ett smycke på badrummet. Antar att det tillhör Swizz och jag antar att hon strategiskt har "glömt" det hos mig efter helgen.



 



[s p o u s e]


I och med flytten så har jag nu även varit inne på mina sidor på jobbets intranet och ändrat min adress och kontaktuppgifter. Ändrade också "emergency contacts" till Jocke. Jag var inne och kolla nu för att se om det uppdaterats och mycket riktigt, det hade det.

Name of person  =  Joakim xxxx
Relationship         =   Emergency, Spouse.

Hon
tjejen i lördags kanske inte var helt ute och cykla.... Min arbetsgivare tycks iallafall dela hennes uppfattning.



[a v v e c k l i n g]


Sitter hemma i soffan och gör en playlist till på söndag då jag ska spela skivor på Café Sør. I och med att jag verkligen inte är någon DJ så går jag in för att inte uttrycka mig i sånna termer. Jag ska bara spela lite skivor. Men jag börjar bli lite nervös... Men det ska bli kul, en ordentlig utmaning. Gillar att sätt mig i lite småkomplicerade situationer för att försöka få lite mer personlig utveckling.

Sen har jag väl även bestämt mig för att avveckla "relationen" till Swizz. Hon är en söt o bra tjej... men jag är inte alls intresserad. Och jag kommer inte bli det heller. Och jag vill inte bli det. Jag ska va singel, om jag så dör på kuppen. Har funderat på en exit-strategy och kommit fram till det gamla beprövade "låta-det-rinna-ut-i-sanden" knepet. Eller har du nått bättre förslag?

image90


[m a t s e x]

 

Jag hade matsex igår. Det var i varje fall så det känndes när jag och Jocke delade på en Häagen-Daz av smaken Strawberry Cheesecake. Hade det inte var en botten i glasspaketet hade jag nog fortfarande suttit hemma och käkat Häagen-Daz för glatta livet. Jag fick multipel-oralorgasm. Detta avnöjts med en whisky och till Carlifornication, livsnjutare som man är. Såg klart hela säsong ett. Vilken helt magisk serie. Hank Moody lyckas vara en dekanten förebild samtidigt som ett tydligt skräckexempel på hur man inte vill vara.

 

"I'm drowning in an endless sea of pussy."

 

Det kanske låter som det ultimata för vissa . Men personligen tycker jag the Strokes uttryckte det bra:

 

"Well I don't feel better when I'm fucking around"


Kanske i mitt fall beror på lite förlängd fylleångest efter helgens drunkningsolyckor.


[s k i v s p e l n i n g]


Så här dags nästa vecka kommer jag spela skivor på Café Sør. Alltså söndagen den 27/1. Så jag hoppas så många som möjligt kommer dit och spenderar en skön bakissöndag tillsammans med mig, mina kompisar, bra musik och en massa andra café- och barbesökare.

image88


[p å m i n n e l s e]



image87

[k j æ r e s t e]

 

Jag och Jocke är bra kompisar. Vi umgås mycket och bor till och med tillsammans. Det har gjort att vi nu har ett speciellt sätt att vara mot varandra på och har utvecklat många interskämt och ett uniont språk, där Östgötskan så klart är ganska påtaglig. Det finns dock en lite baksida av denna medalj. Vi blir ganska ofta misstagna för att vara ett kärlekspar. Igår var inget undantag. När vi kom till Podium, där min kollega höll sin födelsedagsfest, hittade Jocke ganska snabbt en söt tjej att prata med. Efter att de stått och snackat i typ en kvart så kom jag fram och anslöt till samtalet. När Jocke sen gick och skulle beställa en öl så säger hon nått till mig och det enda jag hör är "kjæreste". Vem menar du frågar jag. Han din sambo säger hon då. Då har alltså hon hela tiden som Jocke stått och raggat på henne trott att han och jag är tillsammans. Legendariskt!

 

 

image86

 


[0 7 : 1 5 - i - f e l - s ä n g]

 

Jag hade glömt stänga av min Philips wake-up-light inatt och väcktes därför klockan 07:15 imorse. Allt var inte som det var när jag somnade. Mellan mig och Swizz ligger en avdäckad sambo-Jocke. Han låg verkligen inte där när jag somna. Det blev förvisso mycket whisky inatt efter klubben och när jag gick och la mig vid 5-tiden så var jag betydligt fullare än vad jag var ute. Jocke ramla in vid halv fem som ett riktigt gladmongo. Stupfull och med ett uppenbart ADHD beteende. Vi dansade, kramades, brottades och spelade The Libertines på vansingigt opassande volym. Sen gick jag in till mig och somnade brevid söta Swizz. När jag lyckades inse vart oljudet kom ifrån 07:15 och även klarat av att döda det så inser jag alltså att sambo-gladmongofulla Jocke ligger däckad brevid mig. Det tar ganska mycket krafter från min sida att lyckas väcka honom, försöka inte skratta så jag väcker hela huset och framförallt Swizz, som säkert skulle få en mindra stroke, och dessutom få honom att förstå vart han är och att han verkligen inte borde vara där. Med en chockartad förvirring ser han sig runt i mitt rum och inser att jag har rätt, det är inte hans rum och han borde inte sova där han nu sovit. Till slut tar han sig obalanserat ut genom dörren och jag upptäcker till min stora förtjusning att Swizz har lyckats sova sig genom hela kalabaliken. Nu väntar jag med spänning på att få höra Jockes sida av historien när han väl vaknat.


 

image87

 


 


[f r e d a g s - b e a t s]




ifrån Kasabian - Processed Beats



[d r ö m k i l l e n]


Nu är det äntligen bevisat. Jag är en drömkille. Eller iallafall i England och iallafall om man ska tro på Aftonbladets artiklar... och det ska man väl alltid? De publiserar väl bara peer-reviewed och empiriskt bevisade vetenskapliga artiklar, eller hur var det nu?


40 000 kvinnor har sagt sitt i brittisk undersökning



Han ska ha humor, älska husdjur och vara minst 1,77 m lång.               Check


Helst ska han också ha kort, mörkt hår och blå ögon.                                Check

 

Det visar en undersökning bland 40 000 brittiska kvinnor, uppger Daily Mail.



Dröm-mannen klär sig i snygga jeans och t-shirt, väger 79 kg, arbetar som läkare eller advokat. Han tjänar mer än 380 000 kronor om året, kör en silverfärgad Mercedes och har en universitetsutbildning i bagaget. Han har haft tre seriösa förhållanden tidigare, men har aldrig varit gift och har inga barn.


Det jag saknar är en doktortitel och en Merca. Men civilekonom med kollektivtrafiks månadskort kanske är ett ok substitut? Och så väger jag bara 62, men vaddå, hereoinistsmal är väl rockigt, lite Iggy Pop?

 

 

image84

 


[l e k a - v u x e n]

Alla arbetsplatser jag varit på har en sak gemensam: alla försöker verka så upptagna som möjligt och samtidigt göra så lite som möjligt. Det finns flera sätt som detta tar uttryck i. En gång fick jag till och med ett verktyg för att så optimalt som möjligt uppnåt detta. På min förra arbetsplats kom min kollega Lars fram med ett A4:a han skrivit ut och sa "följ bara instruktionerna". På detta papper var det en punktlista med saker jag skulle följa för att verka upptagen. Till exempel skulle jag gå i korridoren och se bekymrad ut. Stanna, lyfta ett finger och se ut som jag kom på något och sen tog ett beslut, och så vidare. Oerhört praktiskt.


Ett annat tydligt exempel är den hysteriska massdelegering som förekommer där alla försöker delegera sig själva arbetslösa. Det är inte enbart anställda med delegeringsbefogenheter som gör detta, nej nej. Det kan lika gärna vara tjejen i kassan på kantinan som lite snabbt och ledigt ber någon, vem som helst som råkar gå förbi, att kanske gå och hämta något en bit bort. Eller så får man ett mail där någon ber en att invitera till ett möte. Sen om man ska på det mötet själv eller inte, det är irrelevant.


Som liten lekte man polis, 007, brandman eller kanske bagare. Som vuxen gör man det samma. Man åker till jobbet i sin leksaksbil, gärna dyr och häftig, sen drar man ovuxna skämt med sina ovuxna kollegor, sitter i möten och diskuterar i cirklar och vägrar besluta något och om det eventuellt lyckas beslutas något blir det delegerade till andra att genomföra medans projektet ligger 100 miljoner över budget. Men vaddå? Det är väl bara låtsas pengar? Lite som i Monopol? Pax att va strykjärnet!


 

image83

[f ö r v i r r a d - k o n t r o l]


Jag sitter på kontoret och leder en it-operation mellan två platser i USA, Stockholm, två platser i Norge och själv är jag i Oslo. Och jag vet inte riktigt vad de snackar om. Mycket om routers och LAN... Jag är ju ingen tekniker men är väldigt bra på annat. Men nu har det löst sig och jag är kvar. Jag hoppas på att ta tåget 18:40 ifrån kontoret för 19 ska jag träffa Morten och Magnus på byn för att köpa biljetter till bio och sen ta en öl på Sør innan föreställningen. Ska bli skönt att sen slappa framför en film efter en lååång dag på kontoret. Den fuktiga missfärgade tvätten som ligger kvar i tvättkorgen hemma har väl möglat innan jag kommer hem. Aja... det är ju alltid kul att köpa nya kläder.

[o r u t i n e r a t]

 

Man skulle kunna tro att jag igårkväll satte på min allra första maskin tvätt. Min och sambo-Jockes tvättkorgar var fyllda till bredden och efter att strategiskt ha placerat de i tvättrummet sen i lördags var det igår äntligen dags för att lasta in tvätten i maskinerna. En med underkläder och några t-shirtar och en med handukar, en fin skjorta och min underbara spa-morgonrock. Alla de sistnämnda tingen är vita. Jocke var snäll nog att gå och hämta tvätten sent igår efter att jag slutit de små blå. Så imorse när jag klev upp tänkte jag fixa lite med min tvätt, hänga lite och så vidare. Handukarna, den fina skjortan och min underbara spa-morgonrock hade alla ändrat färg.. till rosa!!! Eller som genom något övermänskligt under har min underbara spa-morgonrock främst gått över till ett lite små vackert rosaskimmer som endast blir synligt i vissa ljus. De andra plaggen är däremot helt och hållet superrosa. Orsak? En sketen jäkla röd handduk som hamnat där i. Har aldrig haft en rosa skjorta tidigare och hade egentligen inga större planer på att skaffa en heller. Men på lördag ska vi ut på en riktig stekarkväll och då kanske skjortan får invigas. En tjejkompis fyller nämligen år och ska firas på Podium vid Solli plats (stekigt) och därefter ska vi till Cosmo (ännu stekigare) där jag även ska fixa så vi står på gästlistan och får gå före kön (superstekigt). Den sidan av Oslos nattliv har vi ännu inte upplevt då vi är lite mer alternativa, hur oerhört pretantiöst det nu inte låter. Å andra sidan sägs det ju att Pink is Punk. Så jag får ha det som mantra under champangesputandet iförd rosa skjorta på lördag.

 

 

image82

 


[k v ä l l s k o n f e r e n s]


För att förtydliga så är självklart alla bjudna till festen den 26:e. Eller nästan alla...

Nu ska jag snart kasta mig ut i regnet för att ta mig hem och fortsätt jobba. Jag har en telefonkonferens med USA.. yeey! Sen hade tanken varit att vi skulle på stand-up klubb ikväll, men det hann tyvärr bli slutsålt. Så istället blir det först att åka o storhandla mat, sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. Fick ett swizz sms till tidigare idag, så vem vet...

[n k p g - m i n n e]


Denna fabulösa hit dansades det mycket till hemma i Norrköping under julen. Ni kanske förstår varför?

 

[t v å l a x å t t a]

 

Jag och min kära sambo Jocke håller på att planerar årets happening. Eller ok, årets kanske är att ta i, i och med att tvålaxåtta precis börjat. Men första kvartalets, eller vinterns, eller januaris, eller ok... den helgens happening iallafall. Lördagen den 26:e januari ska vi nämligen ha inflyttningsfest/födelsedagsfest. Jag fyllde, som bekant, år 2:a januari och Jocke fyller år den 27:e. Men fokus ska inte ligga på oss och våra åldrande kroppar och själar, ack nej. Utan fokus ska ligga på en fantastisk kväll i sällskap med fantastiska människor till tonerna av fantastisk musik. Kom hit eller va en fyrkant. Ok, vissa uttryck kanske gör sig bättre på ursprungsspråket. Dvs, be there or be square. (inte för att det kanske är så coolt då heller)


 

 

image81

 


[b r a - s m s]

Egokick ifrån söt Schweiziska:

 

"It was a very funny evening and very good sex =) I hope we can do this again?"

 

Sämre sms har jag fått i mina dagar.


[p r o c e s s e r]

 

Jag skulle vilja skriva mer inlägg än vad jag gör nu för tiden, men jag har tyvärr inte fått internet installerat hemma än. Det är en av några av mina processer som jag ligger ute med nu. Jag har varit utan internet sen efter nyår, alltså sen vi flyttade in i nya lägenheten. På torsdag ska det komma en tekniker och fixa internet åt oss är tanken. En annan process är den mellan get, min digital-tvleverantör, och mig. Jag har inte haft kabel-tv sen inflytt heller och det ska automatiskt finnas här plus att det ingår i hyran. Sen har jag dessutom en superhäftig digital-tvbox med hårddisk, som egentligen är ganska useless just nu. Förtum det som jag spelat in som ligger på hårddisken. Hade tekniker här förra veckan, men va fan han gjorde här hemma det har jag ingen aning om... Inte fan fixa han kabel-tv:n iallafall.

 


[u n d e r b a r - s ö n d a g]

 

Idag har vi hunnit med väldigt mycket, trots en liten lätt sliten känsla efter en superweekend med fest både i fredags och lördags. Båda kvällarna blev oerhört lyckade, även om jag tror fredagen var snäppet giftigare. Vernicage, sen förfest på konsthögskolans bar och avslutning på Spazi bar. Spazi bar hade riktigt bra DJ och en jättehärlig atmosfär. Som ett kollektivt glädjerus.


Idag har jag och sambo-Jocke glidigt runt på Løkka. Varit på marknaden och även hitta ett härligt litet smultronställe som heter Birken Lunch tror jag. Bra mat, billigt och skön miljö. Vi kom även på några affärsidéer. Man blir så skönt kreativ på bakfyllan. Älskar en skön bakfylla. Ena idéen är att starta ett kreditinstitut som erbjuder alla tjänster gratis för att få stor kundbas och för att tjäna pengar kommer kärnverksamheten vara att sälja kaffe och kanelbullar. Den andra är mer en bokidé, skriva en bok om olika assocearer. Exempelvis kandelabrer och blomkrukor. Sen njöt vi av en lång fika med blåbärspaj. Vi har även fixat klart hemma, så nu är lyan klar. Detta till tonerna av jazz och lite whiskey skapade god stämning. Nu sitter vi återigen på QBA (orka inte gå till Sør) för internet och dricker rödvin. Dags att gå, ska hem och göra toast med parmaskinka och mozzarella och se en film.


[l ö r d a g]



Manlig mysmiddag. Kassler i gröncurry och kokosmjölk. Avsaknad av vin. Förfest med vänner på QBA. Märkligt samtal med norrman om svenskar. Blir bakis av en cigg vid 22. Ölen tar bort den känslan. Samlad tropp till Sunkissed klubb. Otrolig klubbmusik och glädjedans. Kun cash i baren. Cash is tydligen king. Öl och whiskey shots. Härligt möte på toaletten. Vi vet inte hur vi känner varandra men känner igen varandra. Hon är magisk och har pojkvän. Får hennes nummer. Funderingar kring nästa steg. Efterfest i gamel byn. Betala 100 kr i baren. Bangar och går på kebabjakt. Ger upp och lagar god omelett.


[p r o v d o c k a]

 

Nu sitter jag och carpar lite på QBA bar och café. Jag har nämligen inte internet hemma än så då får man gå ut och smygsocialisera. Dock sitter jag gömd bakom lap-topen, en stor kopp te och med musik i lurarna. Och i lurarna spelas inte mindre än helgens soundtrack:


 

 

Tidigare har jag varit lite skraj, eller kanske rättare sagt fobiskt totalvägrat att sitta ute så här ensam. Men jag gillart (på östgötska) numera. Har även precis spenderat 30 minuter med att ockupera en provhytt på en butik här på Løkka. Resultatet efter den halvtimmans klädbyten blev en wipping floyd tisha och en skjorta. Jag tror att killen och den mycket söta tjejen i butiken (ring eller maila mig om du läser detta) tror att jag är någon slags provdocka. Är nog inte ett enda plagg kvar i butiken som de inte tyckte jag skulle testa, inkluderat två tjej t-shirtar som kunde ses som unisex. Tart som en komplimang mer än en aggresiv försäljningstrategi. Det som faktiskt fick mig att köpa t-shirten var att den var någon limited edition under namnet "They all went to heaven at the age of 27". Ganska underfynidigt tyckte jag som nyligen blivit 27 och alltid sagt att jag kommer dö ung. Kanske jag kommer ansluta till den digra skaran Janis Joplin, Jimmy Hendrix, Kurt Cobain och alla de andra slagna hjältarna som gick bort som tjugosjuåringar?


Och FYI: snart väntar hemgång med sömn på schemat (blev inte så mycket i natt), sen middag och därefter återkomma hit till QBA för en förfest med sikte på klubben Sunkissed på Fabrikken som slutdestination.


Over and out.


[a m s t e r d a m - i - h e l h e t]

Fredag 14:30. framme på Oslo centralstation. Hem till nya lägenheten. packa om i weekendbag. Vid fyra tiden kommer Jocke. Tillsammans flygtåg till Gardemoen. Förvirring vid in-checkningsdisken. Större förvirring vid säkerhetskontrollen. För mycket vätska i en vaxburk. Ut till in-checkningsdisken igen. in-checkning av liten axelremsväska. Öl vid gaten. Sömn på planet. Ensamma kvar vid väskbandet. Allt utom axelremsväskan kommer. Deja-vu ifrån Sällskapsresan. Bagage claim. Trevlig man i kassan. formulär ifyllning. Sen ankomst till Amsterdam centralstation. Ännu senare ankomst till hotellet. Besvikna hjältar somnar sent.


Lördag morgon. Spårvagn till stadsdelen Jordan. Snabbt stopp på apotek. Medicin behövs. Vintage butiker och kanaler. Första coffeeshopen. Väntar, tvekar. Går på shoppinggata och Zara istället. Tillbaka till Kadinsky. Stor joint, chaitee och espresso. Fnitter och en obehaglig känsla av olaglighet. fotodokumentation i överflöd. Snart slut batteri. Pankaka med smällt ost och skinka. Stor heiniken. Ut på gator, torg och över kanaler. Skrattar, tänker, upptäcker, njuter. Dams plass. Snabb visit i Red Light by day. Märkligt ställe. Hem till hotellet. Goda ostar, rödvin, parma skinka i sängen. Sova två timmar. Två bloss var i badrummet. Spårvagn till Rembrant plass. Italiensk restaurang. Servitören drar Zlatan historier. Påstår de hejjar på varandra på stan. skämtar när han äter. Vi ler vänligt. Beställer bestämt. Ut på gator och torg. Ingen coffeeshop. Irländsk pub duger. Kille sitter och sover. Tjejer i scooterhjälm fotograferar. Red Light by night. Lämmeltåg och skyltfönster. Strippklubb. Allt för mycket dekadens och tragik. Rembrant plass igen. Nattklubb. Pussy Delux. Märkligt namn. Sinnessjuk klubb. Dans kring DJ:n. Stripp ovanför. Hemma vid 06:00.

 

Söndag. Inte uppe med tuppen. Hotell ut-checkning. Prommenad i arkitektberikad stadsdel. Spårvagn till station. Väskor i skåp. Ut på stan. Stadsdel Harleem. Underbar coffeeshop. Pankaka med glass. Öl och joint. Ut och turista. Missar Anne Franks hus. Hittar vintage butiker. Älskar staden. Kanaler. Butiker. Glädje och prommenader. Brun pub vid stationen. Erica ringer. Guidar oss till henne. Spårvagnsdörren vägrar öppnas. En hållplats för långt. Mycket skratt och tunga väskor. Världens smalaste och brantaste trappa. Majestätisk lägenhet. Thaimiddag under lysrörs ljus. Tapas restaurang. Ingen mat. Mojito och Caipirinha. Öl efter öl. Alla coffeeshops har stängt. In på nattklubb. Hip-hop och trångt. Livet leker ändå. Hem och efterfest. Joint ut ur franskbalkong. Skrattar så vi gråter. Östgötskan är bredare än nånsin.

 

Måndag nyårsafton. Långsam start i vackert ljus. Slut batteri i kameran. Prommenad längs kanal till city. Pankakaspizza quattro stagioni. Mangojuice. Världens underbaraste coffeeshop. "höjdpunkten i mitt liv" säger jag. Känner att jag menar det då. Mer prommenad och sightseeing. Tillbaka i lägenheten. Städa, duka, sova. Duscha, slips på och vodkadrinkar. En drös med stekare anländer. Libanesiskmat och fantastisk stämning. Tolvslaget. Enorma fyrverkerier och magnefik utsikt. Jocke och jag ensama på balkong. Fyrverkerier överallt och joint i handen. 2008 kan inte börja bättre. Vi ler och njuter. Festen fortgår. Taxi till nattklubb. Fest till strax efter fyra. Efterfest till sex.

 

Tisdag hemgång. Sovmorgon och städning. Bakis men inte smärtsamt. Avsked och stadstripp. Tapasrestaurang och kristna amerikanska extremister. Intressanta diskussioner. Förnekelse av evulotionsteorin. Bjudna på lunch. Ut på gatan. In på the Doors spelande coffeeshop. Book of joy. De gjorde ett intryck. Stadsvandring och många pit-stopp. Mot tågstation. Plankar på tåget. Sover på flyget. Tax free whiskey och bag-in-box. Hemma sent. Sover gott.


[a n y - g i v e n - t u e s d a y]


Igårkväll möttes jag, Jocke och Morten upp på, hör och häpna, Café Sør. Ursprungs tanken var en fika, men det blev ett x antal öl pitchers och en helkväll med på slutet 11 stycken. Efter lite fyllekäk på McD och ett family guy avsnitt hamna jag ganska sent i säng. Men satan vad trevligt det var.

Ikväll väntar en dokumentär om The Clash och därefter filmen This is England på Rockefeller.

image80



[u t v ä r d e r i n g - o - d a g e n s - o u t f i t]


Jag har sen jag återupplivade denna bloggen den 1:a november börjat sätta mig in i den spännande bloggvärldens klubb-för-inbördes-beundran. Jag har nu utvärderat de senaste två månadernas (plus några dagars) bloggande och insett att jag har faktiskt några härliga livsnjutare där ute (lite drygt 100 unika i veckan) som tittar in här och läser om mitt liv och mina inte allt så geniala tankar och funderingar. Jag har således beslutat att detta bloggexperiment får fortgå och då med förhoppningen att ni så klart blir ännu fler som läser den.

Och som ett steg i den riktiningen, alltså att få fler som läser denna blogg, ska jag ta till ett av de mest framgångrika bloggverktyg som existerar. Dagens outfit. Jag har insett, eller iallafall antar, att det är en viktig framgångsfaktor när det gäller bloggar. Eller vad är annars anledningen till alla dessa självälskande bilder på trendiga 19 åringar som står och tar kort på sig själva i H&M kläder?

Så här kommer min suddiga mobilkamera fotograferade "dagens outfit" bild... mycket möjligt den första och sista.

image79

Modellen Andreas står här på kontorstid inne på en toalett iförd en lite mer business outfit: en stor härlig kofta av märke SUB, en mörkgrå Samsøe & Samsøe skjorta, svarta Acne jeans och hans nya favorit Schmoove skor. På armen syns även väldigt dåligt hans födelsdagspresent, en Tag Heuer klocka som han älskar.


Detta kommer verkligen ge mig mer läsare. Jag känner det på mig.

[m e t a n g a s]


Jag har på senare tid blivit mer miljömedveten. Länge var jag av uppfattningen att växthuseffekten bara var ett modeord, något påhittat och de eventuella klimaförändringarna man kan se enbart beror på fluktuationer som funnits i alla år. Vad skulle till exempel dagens forskare säga om det började bli istid igen? 2 km höga isblock som glider fram längs Karl Johan, eller den svenska motsvarigheten Drottninggatan?

Men på senare tid har jag kanske börjat tro mer på detta och för första gången i mitt liv börja ta lite mer hänsyn till miljön. Inte på något extremistiskt jaga-oljetankers-i-gummibåtar sätt, men mer åka kollektivt istället för egen bil, tåg istället för flyg och så vidare. Vissa av mina miljömedvetna upptåg kan även va ekonomiskt betingade, men vilket fall som helst. Idag på P3 hörde jag dock denna intressanta nyhet. I Australien finns det forskare som kommit fram till att kängurun saknar det i magen som skapar metangas vid matsmältningsprocessen. Och metangasen är en växthusgas som påverkar växthuseffekten och som är påtaglig i boskaps och speciellt kors matsmältningsprocess. Metangasen lämnar kroppen och når atmosfären genom fisar. Så nu ska alltså de Australiensiska forskarna försöka förändra kors gener så att de börjar fisa som kängururna.

Finns det inga andra forskningsområden där resultaten kan vara lite viktigare för människans fortlevnad?

[g o o d - g r o o m i n g]


Jag insåg imorse att jag har en hel del metrosexuella fasoner för mig när jag gör mig i ordning för att möta världen.

  1. Duschar, shampoonerar och tvålar in mig i minst 10 minuter
  2. På med deo
  3. Tar givetvis på mig kläder, vilka nogrannt valdes ut under de 10 minuterna i duschen
  4. Borstar tänderna
  5. Gurglar med munvatten med flour
  6. Gurglar med DB12
  7. Smörjer in ansiktet med L'Oreal for men
  8. Smörjer in under ögonen med L'Oreals anti-mörk-under-ögonen-kräm
  9. Fixar frisyren med lite lera
  10. Sprutar på mig lite lukta gott
Oj... nästan sjukligt intimhygieniskt beteende kan jag känna nu när jag ser det uppradat ovanför.

image78


[m a i l k o r r e s p o n d e n s]


...på jobbet mellan mig och min sambo:

Jag tänkte stanna och handla lite på vägen hem. Nått du vill att pappa ska köpa?

Brjudjar

Tror inte det är samma utbud eller kvalitet på Kirkegate som det är i red light. Men en stadig tjej från Nicaragua kanske jag kan fixa åt dig. Eller just ja, en snygg eller två fula sa du igår har jag för mig. Så du kanske får två då.

Fil och cocosmjölk



[m o n c h h i c h i]


Av någon anledning så spårade jag ur på toaletten imorse. Jag skulle bara raka ansiktet var tanken och som hjälpmedel till detta använda min nya rakapparat som jag fick i julklapp. Men för att klara av det var jag först tvungen att trimma ner skägget för att inte trassla in rakapparaten i mitt stora skägg som jag lyckats odla under den gångna veckan. Efter att ansiktet var färdigtrimmat så tyckte jag att det var på tiden att fixa till frisyren. Jag har nämligen varit rakad men det är nu på väg att växa ut vilket lett till ett lite Monchhichi liknande utseende. Så jag behövde korta ner det på sidorna. Sagt och gjort. På med en instans på trimmern och sen var det bara att hålla i för glatta livet. Resultatet? Jag har inte möjlighet att med spegeln kolla nacken så det kan se ut hur som helst, så förutom det och ett stort jack över höger öra så är jag nog ganska nöjd... Men kanske inte något jag rekommenderar andra att göra en stressig måndagmorgon 10 minuter innan ens skjuts kommer.

image77


[m ä n n i s k a n s - u n d e r g å n g]


På förfesten igår satt jag och diskuterade med en tjej. En av diskussionerna ledde fram till att jag förutspådde människans undergång. I ett stadie av fullständig upplyfthet (eller vad det heter budisterna når) och kreativitet så fixa jag fram papper och penna och skrev ner hela min profetia. Jag har läst detta ark idag... hur jag ställer mig till det idag kan vi låta vara osagt, men mina "visa" ord måste delas med omvärlden. För att göra det lite mer förståligt så har jag rättstavat och sett till att det är grammatiskt korrekt.

I den moderna världen lever vi nu mer fyllda av kunskap och medvetenhet än någonsin. Vi har tagit lärdom av vad som historiskt har skett och har en bra och i vissa fall vetenskaplig kunskap om framtiden. Om vi ser på framtidslandet Sverige som exempel så har en del av samhällsdebatten kretsat kring jämställdheten under en ganska lång tid, men det är fortfarande ett hett ämne. Eller nu snarare om könsroller än om jämställdhet. Experiment har gjorts där dagispersonalen medvetet har bemött alla barnen utan antydan till kön eller könsroller. Istället för att vara hård med pojkar och beröma flickor för sina outfits så ska alla barn behandlas lika. Det låter ju väldigt bra. Detta har lett till att barnen i experimenten har förändrats. Pojkar blir mer känslomässiga och flickor mer högljudda och arbetar med vassare armbågar.

Fas två som i sammarbete med fas ett kommer bli vår undergång är växthuseffekten. Dels en undergång på så vis att vi på grund av klimatrelaterade händelser kommer försvåra eller kanske omöjliggöra våra fortsatta liv, men så finns det även andra effekter. Ett japanskt experiment råkade bevisa att bananflugors sexuallitet förändras när värmen passerar en viss temperatur. De manliga bananflugorna blir tiramisu (gay alltså) och börjar svärma för och försöker tända varandra. En annan företeelse ifrån djurvärlden som visats är att när rävar har fått barn, har bra och skyddade bon och inte lever under någon direkt fara så börjar rävhanarna att böga.

Slutsatsen är alltså att samhället kommer präglas av manliga kvinnor och kvinnliga män. Det här kommer resultera i att männen kommer bli oattraherade av kvinnorna vilket i kombination med den ökande och sexuallitetsförändrande värmen och samhällets ofarliga tillstånd och välstånd kommer leda till att människan kommer sluta föröka sig och människan kommer dö ut.

Nu idag vet jag inte riktigt hur jag ställer mig till detta, men det var sjukt kul att veckla upp pappret idag när jag hittade det i bakfickan på byxorna från igår och läsa mina härliga fyllefunderingar..



[s m s]

Sms konversation ifrån igår.

Moby dick slash tiramisu
Det vet du
Jag tänkte fixa efterfest. Ok?
Vem och framförallt var? (svara på dialekt)
Brujdarjna
Vilka brjujdjarj?
De snygga så klart

image76

[a m s t e r d a m - m i n n e]


När bakfyllan och dekadensen vid 15-tiden på nyårsdagen nådde sin peak gick vi och satte oss på en Tapas restaurang. Vid bordet brevid oss satt två kontaktsökande amerikanare som vi, på deras initiativ, började prata med. Efter att ha berättat om våra fester, coffeeshop upplevelser, staden i allmänhet och även vår rundtur i Red Light (självklart utan inköp) så gled samtalet in på vad de gjorde i Amsterdam. De studerade någon typ av kulturell kurs och var väldigt intresserade av vad vi ifrån en annan kultur tyckte om andra kulturer i allmänhet och deras egna amerikanska i synnerhet. Efter ett tag ställdes frågan om hur vi uppfattade USA i relation till religion. Innan vi visste ordet av så gled samtalet helt och hållet in på religion och det var då de visade sina rätta jag. De var två missionärer vars främsta mål var att förvandla alla de mötte till troende och fromma kristna. Det var ett väldigt intressant samtal och det ger en speciell känsla att diskuterat med någon som vägrar tro på evolutionsteorin.

Det hela slutade med att de tackade oss för alla intressanta frågor och insikter, bjöd på vår lunch och gav oss en kopia av en bok "med en av mina favoriter" som killen brevid mig sa. "The book of joy" av John Piper. John Pipers bästa och på egen hand valda godbitar ur bibeln, i bekvämt och praktiskt fickformat. Herr Piper har även skrivit många andra bra böcker (ca 2496 träffar på amazon.com) med favoriter som "Don't waste your life" och "What Jesus demands from the world".

Väl ute på gatan såg vi på varandra och nickade simultant i samförstånd, sen begav vi oss till närmaste coffeeshop, ett underbart litet smultronställe som enbart spelade The Doors. När det filosofiskastadiet blev som störst diskuterade vi huruvida detta var en uppenbarelse ifrån Gud. Att han/hon kom ner till oss på den första dagen på det nya året för att försöka få oss att uppmärksamma vilka syndare vi är och försöka få oss nå insikt och förändring. Att vi ska välja Hans väg.

Vi kom fram till att vi bara är average sinners och om vi på dödbädden ångrar oss och vill komma in i himlen så kan vi alltid acceptera Gud då. Vi kollade med missionärerna, de sa att det var ok, men kanske inte att föredra.

De skrev för övrigt ner våra namn och kommer be för oss. Nu kan ju verkligen inte 2008 misslyckas!


image75




[c h i c k - h a b i t]


En jäkligt skön låt ifrån en jäkligt skön film. Quentin Tarantino är ett geni!




[m i n i m o r ö t t e r]


Vi var och firade min födelsedag igår på ett väldigt försynt och lugnt sätt på Villa Paradiso (italiensk restaurang) och så gick vi till Qba Bar sen.

Efter våra supersmaskiga pizzor, med färska kantareller, parmaskinka, pinjekärnor, rouccula, parmasan mm mm så skulle vi ta in en efterätt. Vi hade skämtat ganska mycket med den söta servitrisen och tror hon hade svårt att avgöra om vi var där som ett par eller polare. När vi beställde in pannacotta titta hon på oss och log och sa "jaha, jag hade trott ni skulle ta tiramisu". Vet inte riktigt hur vi ska tolka detta, men från och med nu har ordet tiramisu iallafall fått den alternativa betydelsen "gay" för oss. Exempelvis: den där kommentaren var väldigt tiramisu.

Det här påminnde mig om en sak. Jag hade nämligen en period i mitt liv då jag gick in för att beställa saker som avsiktligen skulle överraska personen i kassan. Detta var främst nått jag bedrev på McDonalds. Det hela började med att jag tänkte mig in i den stackars statens position som jobbade där och så insåg jag att om det var jag som stod där så skulle jag lätt försöka sätta beställnings-labels på alla som beställde. "Det där är en QP", "Hon är en McFish" och så vidare.

För att jag själv skulle slippa bli stereotypad så kunde en typisk beställning se ut så här.
  • En McFeast, bara burgaren
  • En mjölk
  • En yoghurt
  • Minimorötter
Sen avslutade jag beställning med "det trodde du inte va?!"

image74


[u p d a t e]

Olyckligt nog så har jag inte fått internet att funka i nya lägenheten än... Även fast det bara handlar om en flytt av internet så kommer det ta allra minst två veckor och dessutom kosta ca 900 spänn... Jävla it-tekniker! Men den fakturan kommer skickas vidare till min arbetsgivare. Dit jag vill komma med detta är bara att berätta att som det ser ut nu så kommer jag bara kunna blogga dagtid, ifrån kontoret. Eller inläggen kan ju va skrivna närsomhelst på dygnet, men blir publicerade på dagtid.

Ni kanske vill veta lite om Amsterdam... vart ska jag börja? En perfekt avslutning av 2007 och en lika perfekt början på det nya året. Det var bara en helt lyckad resa. Att bara glida omkring i denna stad, som på så många sätt skiljer sig från alla andra städer i hela världen. Bara njuta av alla vackra hus och kanaler, shoppa i cleana vintage butiker, dyka in på en coffeeshop och glida ut med ett underbart leende på läpparna.

Vi använde oss av en väldigt spontan och oplanerad turistteknik. Vi tog en stadsdel i taget och så gled vi omrking och upptäckte sånt som råkade komma i vår väg, samtidigt som vi filosoferade och fnissa. Vi lyckades gå förbi Anne Franks hus utan att ens märka det... och vi letade dessutom efter det. Men ingen större fara skedd, vi hittade en grym vintagebutik som hette Episode istället. Den ska tydligen öppna i Stockholm snart, kommer garanterat bli en succé.

Red Light District... vilket sjukt ställe. Ett lämmeltåg av män som går igenom smala gränder och hus och tittar på tjejer i små skyltfönster upplysta av rött neon. Försvann även med in på en strippklubb... Jag har nog aldrig sett en sån stor samling extremt osäkra män tillsammans med nakna tjejer på ett och samma ställe förut. Det är häftigt att ha upplevt Red Light District, men det är kanske ingen stadsdels man behöver åka tillbaka till flera gånger. Obehagligt på nått sätt... men ändå en sån sak som formar Amsterdam och gör det till en väldigt intressant stad.

Det finns så många sjuka situationer, händelser, kommentarer och oneliners som jag egentligen skulle kunna berätta om, men tror de får komma allteftersom de gör sig påminnda hos mig. Vill helst inte att detta ska bli världens längsta blogginlägg så jag rundar av nu med en bild så kommer nog mer detaljerade historier sen. Kameran dog självklart lagom innan nyårafton, men vi har en hel del bilder ändå. Kommer väl lägga ut en hel del (censurerade) bilder på Facebook sen också.

image72

image73

Konstgalleri på övervåningen och coffeeshop i källaren, kreativiteten flödar...




[2 0 0 8]


Gott nytt år!!

2008 kommer bli ett briljant år!

Jag är nu tillbaka efter en helt fantastiskt tid i Amsterdam. Det måste vara världens bästa stad... Helt obeskrivlig. Jag har inte tid att skriva mer nu och har inte haft tillgång till internet under min tid iväg. Testade ifrån Amsterdam men då låg nog denna sidan nere så det funka inte.

Fick vissa reaktioner på ett tidigare inlägg (både positiva och negativa), och har nu av egen fri vilja valt att ta bort valda delar av det inlägget. Det hör det gamla året till och bör faktiskt inte stå här längre, jag är ening.

Nu hinner jag inte mer. Men Amsterdam resans high-lights kommer komma så fort jag får möjlighet.


Inom parantes, jag fyller år idag. Men det behöver vi verkligen inte uppmärksamma.

hits