[n o r s k - s p i o n]


Det jag nu kommer berätta för dig kommer kunna förändra ditt liv, din nations framtid och framförallt din grannation Norges framtid. Jag kommer avslöja Norges största och bäst bevarade hemlighet. Igår berättade en svensk kollega följande för mig.

På kontoret här i Oslo jobbar en man som är född svensk och som efter 20 år i göteborg flyttade till Norge där han nu också levt i 20 år. Han har norsk fru och två snorska barn. Han har erfarenhet av de två tidigare nämnda nationernas kulturella skillnader på ett hands-on vis. Han avslöjade Norges största statshemlighet för min kollega igår. Det finns ett norskt hemligt kodord som har en fantastisk påverkningsförmåga. Det hela har historiska förklaringar. Svergie har i stort sätt alltid varit en enad nation med en kung som styrde över hela landet. Vi svenskar har sedan urminnestider blivit indoktrinerade till att lyda och inte ifrågasätta i för stor grad. Vi rättar oss i leden och gör som vi blir tillsagda. Norge däremot, har en annan historia där landet var uppdelat i mindre riken där varje rike hade sin kung och där alla var med och bestämde och fick tycka till. Det här har skapat ett beteende hos norrmän där de i alla situationer vill få sin röst hörd och tycker det är en självklarhet att få vara med och bestämma.


För att exemplifiera:


Den svenskfödde-för-att-senare-emigrera-till-Norge mannen fick uppleva detta under ett projekt han jobbade på där Oslos flygplats byggdes. Tre dagar innan flygplatsen skulle öppna är det totalt kaos. Det är hantverkare, skräp, verktyg och oreda överallt. Den svenskfödde mannen känner enorm panik över att det här oorganiserade helvetet aldrig kommer bli klart i tid. Men då, när det är som mest åt helvete tystnar kaoset och alla norrmännen ser smått desperat på varandra, och så säger en av dem det norska kodordet "Skippertak!" Helt plötsligt förvandlas den tidigare ofokuserade och underpresterande gruppen förvirrade och lata norrmän till en gemensam kraft där alla presterar som om deras liv hängde på det. Städare håller i spikarna som snickarna hamrar i, elektriker och arkitekter hjälps åt med belysningen och allihop äter i skift för att hjälpa varandra och tillsammans nå det gemensamma målet.

Det här kan vara svårt att tro på, men under middagen på Thüllins Café igår frågade vi vår kontakt in till den norska kulturen, Sven, om det här verkligen är sant. Han nickade nervöst och erkännde med en landsförrädisk min att det är sant. Det bästa med det här är att uttrycket Skippertak är något som alla norrmän känner till, men har en enorm respekt för. Det är inget man slänger ur sig i tid och otid, utan det är när det riktigt gått så långt att man är helt
FUBAR och det finns inget mer att göra än att ta ett ordentligt Skippertak och få allt gjort. Vi misstänker att det här är något som har blivit så pass indoktrinerat i alla norrmän att de har det i sig redan sedan födseln. En genetisk förändring som skapat denna instinkt, eller möjligtvis en hypnos vid barnsben, som gör att när de hör kodordet Skippertak så brinner det till inne i huvudet på norrmännen och de presterar helt plötsligt och oförklarligt som maskiner.

Efter det att vi hade skrattat oss halvt medvetslösa så började vi fila på alla de möjligheter som denna enorma makt vi nu besitter ger oss. Denna dominans vi nu kan utöva över, de tidigare ansedda som lata, norrmännen är ju oändlig.


image135



Kommentarer:
Postat av: Tessan igen

Alltså jag dör. Jag får läsa vidare din blogg hemma för nu rinner tårarna.
hahahahaha.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits