[s o c i a l t - s e l e k t i v]


Efter en kortare tids intensivt slösurfande hamnade jag till slut här. Det slog mig återigen hur otroligt mycket lågkvalitativt skit det finns där ute. En av de få sidorna som gick att läsa var min egen blogg. Så jag vill ge dig, du som är en av mina numera dryga 200 läsare i veckan, beröm för att du så selektivt lyckats rensa ogräset i den interaktiva djungeln och lyckats hitta hit. Vi är på många sätt en under-dog i storlek då 16 åringar lockar till sig fler läsare i timmen. Men jag ler glatt och ser oss mer som en intim och alternativ grupp. En liten  gemensamhetsskapande blogg-gerillande subkultur. 

 

Men under tiden jag badade i glansen av min egna självbelåtenhet fann jag ett inlägg som behöver fördjupas lite. Att komma på, skriva ner och sedan distribuera fragmenterade internskämt skapade under the influence kan ju ge vilken mer eller mindre kvasi-intellektuell läsare som helst huvudbry. Och jag vill, utan ett försök till publikrunkeri, påstå att du som återkommande läsare måste ligga på den övre delen bland Sveriges IQ-reserv. Annars hade du nog istället följt 17 åriga Amandas mode- och gymnasieintrig späckade blogg.

 

Men jag vill heller inte på något sätt förminska eller förolämpa din intelligens genom att välja att fördjupa vissa av dess nyskapade ord. Utan det görs för att jag själv, i ett ögonblick av objektiv självkritik, insåg att i ett nu mindre sinnesförvirrat tillstånd har även jag svårigheter att förstå innebörden av ord som social insomnia. Tilläggas ska även att den lista som skrevs ner med alla dessa ord (bara en handfull publicerades) utrymmer ett femsidigt word dokument. Så nu har jag genom ett selektivt urval bestämt att utveckla några av dessa nya ord, uttryck, expressions[1]

 

Socialt inkompetent

Peroner som alltid lyckas skapa pinsam tystnad, säga fel saker på helt fel tidpunkt och oftast ganska taktlöst. Vissa vet tyvärr inte ens om det utan tror själva att de är socialt framgångrika, vilket oftast bara gör situationen ännu mer outhärdlig. Detta sociala tillstånd kan även i andra situationer uppkomma i lite pressade nervösa kontexter. Tangerar inbland det besläktade ordet socialt nervös.

 

Socialt våldsam

Linjärt samband med alkoholintag. Ju mer man dricker ju mer burdus och konverserande våldsam blir man. Tydliga tecken är dåligt avvägt avstånd mellan mun och öra vilket leder till socialt oaktsamt hög volym och ibland även fysiska uttryck som till exempel knuffar och rallarsvingar.

 

Socialt förvirrad

Planlöst och ej målfokuserat socialiserande. Leder oftast ingenstans och vanliga samtalsämnen är vädret och ett konsekvent förfrågande om klockans status.

 

Socialt bajsnödig

N/A

Kan inte ens jag förklara. Förslag uppskattas.

 

Socialt ensam

Finns åtminstone två olika lägen då detta tillstånd uppnås. Antingen så kan det var när man är väldigt sugen på att socialisera, men inser att man är ensam. Det kan leda till att man pratar med döda ting i lägenheten och personer på tv:n. Ett annat tillfälle är om man befinner sig i en situation som det femtehjulet. Du vill socialisera, men din vän är fullt upptagen med att vara socialt kåt och därför monopoliserar samtalet som du vill ta dig in i.

 

Socialt bakfull

Oftast ett söndags fenomen, då hjärnan går på lågvarv och alla försök till socialiserande slutar i ett ganska osammanhängade svammel med inslag av fnitter och uppmaningar till pizzainköp.

 

Känner du, min kära läsare, att du vill erhålla fördjupad kunskap inom fler av dessa nyskapade ord är det bara att göra mig uppmärksam på detta, så ska jag sörja för att ge dig det du vill ha. Personligen siktar jag på att ikväll vara socialt mysig.

 



[1] Citat ifrån svenska för nybörjare, Hipp Hipp


Kommentarer:
Postat av: S

rolig blogg. :-)
Jag vill oxå flytta till Sydney (eller Perth..)... :-/

Postat av: Yvonne

Jeg vil faktisk legge til et ord i listen;
sosialt amputert

2008-02-14 @ 07:38:37
Postat av: [a u g u s t]

S: Tack så mycket. Och angående flytten: GÖRT! Som Nike säger: bara gört.

Yvonne: haha hur är man om man är socialt amputerad?

2008-02-15 @ 10:23:08
URL: http://august.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits